vrijdag 31 maart 2023

Met 22 spelers was het afgelopen dinsdag, 28 maart 2023, weer lekker druk in De Raadszaal van De Til. Negen partijen voor de interne competitie en 2 halve finales voor de beker (Jaco vs Eddie en Henk vs Hans). Bij de indeling voor de interne competitie bleek er iets niet goed gegaan te zijn, waardoor een nieuwe indeling gemaakt moest worden en ik niet tegen voorzitter Gerard de G. moest maar tegen Chris van W. Omdat we oneven waren had Anne van H. aanvankelijk een vrije avond, maar wat bleek: de jongen die namens De Til voor ons natje en droogje zorgt en doorgaans achter de bar staat blijkt ook te kunnen schaken. Fijn voor Anne, die kon zo toch nog een partijtje spelen om des keizers baard.

Tegen Chris had ik al eerder gespeeld dit jaar. Een partij die destijds na 21 zetten in een overwinning eindigde voor ondergetekende. Tijd voor revanche dus. Helaas voor mijn tegenstander lukte dat niet. Chris kwam niet goed uit de opening en verloor al snel een stuk.

stelling na 17. Lh2

Het paard op e7 staat in de penning, maar wordt wel 3x gedekt. Maar na 17. ..... 0-0-0 ? gaat het paard op e7 alsnog verloren: 18. g4 Ph4, 19. Pxh4 gxh4, 20. Dxe7. Beter was geweest 17. ..... h5 met de dreiging g4.

Zwart blijft stug doorspelen en vecht voor zijn (laatste) kansen. Toch gaat hij snel kopje onder.

stelling na 31. Te5

Hier valt wit 2 pionnen aan die niet allebei tegelijk te verdedigen zijn. Mijn tegenstander kiest er voor om met 31. c6 pion d5 te verdedigen. Na 32. Txf5 maakt Chris een beslissende fout: 32. ..... Lf6 ? en gaf direct op.

Morgen, 1 april (geen grap), staat in Heemstede de 8e ronde van het Kennemer Open op het programma. In de voorlopige indeling ben ik met zwart gekoppeld aan Tom S. In het afgelopen Tata toernooi troffen wij elkaar ook met dezelfde kleurverdeling. Die partij eindigde toen na 42 zetten in remise.

Geen opmerkingen:

SOS-competitie 2023/2024